Hajdúszoboszló hírek

Tízezrek hűsölnek a hajdúszoboszlói strandon

 Tízezrek hűsölnek a hajdúszoboszlói strandon

A hajdúszoboszlói strandon tízezrek hűsölnek a kánikula idején - mondta el Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatója.

A tájékoztatás szerint a legnagyobb melegben összesen 56 ezren keresték fel Európa legnagyobb fürdőkomplexumát. A fürdőszolgáltatásokat eddig csaknem egymillió vendég vette idénybe az idén, ami 1,8 százalékos növekedés a múlt évhez képest, míg a gyógyászati részlegükben 466 ezer gyógykezelést végeztek, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - jelezte a szakember.

 

 Tízezrek hűsölnek a hajdúszoboszlói strandon

Az elmúlt évek felmérései szerint egyre többen érkeznek gyerekekkel a hajdúszoboszlói strandra

 

Beszámolt arról is, hogy az elmúlt évek felmérései szerint egyre többen érkeznek hozzájuk gyerekekkel, ezért az idén - a családok évében - két új gyerekmedencét építettek saját forrásból, mintegy 100 millió forint költséggel. Emellett két további jelentős beruházásra készülnek a fürdőben: a strand terültén új élményövezetet alakítanak ki, illetve bővítik a fedett élményfürdőt is. Czeglédi Gyula kifejtette, a város a jövőben is jelentős szerepet akar játszani a magyar turizmus és a magyar egészségturizmus fejlesztésében, ezért is ad otthont a hajdúszoboszlói strand szeptemberben a polgármesterek idei találkozójának. 

MTI/T.D.