Hajdúszoboszló hírek

A Hungarospa Zrt. is segít a borsodi árvízkárosultakon

A Hungarospa Zrt. is segít a borsodi árvízkárosultakon
Czeglédi Gyulát, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatójátabból az alkalomból kérdeztük, hogy több mint hétezer liter Pávai Vajna ásványvíz adománnyal segítette a borsodi árvízkárosultakat.
- Június elején nagyszabású jótékonysági akciót szerveztek a Borsod megyei árvízkárosultak segítésére. Mi volt ez pontosan?
- A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt., amikor tudomást szerzett róla, hogy az árvíz sújtotta területen problémák vannak az ivóvíz ellátással, úgy döntött, hogy a bajba jutottak segítségére siet. A Borsod Megyei Katasztrófavédedelem irányításával több, mint 5400 liter ásványvizet juttatott el az árvíz által elöntött területre.

A Hungarospa Zrt. is segít a borsodi árvízkárosultakon

Átvették a több ezer palackozott vizet a rászorulók


Június 7-én indult útnak a két teherautónyi rakomány a Hungarospa ásványvíz palackozó üzeméből,  majd az ásványvizet a MIVÍZ miskolci telephelyén rakodták le, innen jutott el az ásványvíz a rászorulókhoz. Június 6-án a Református Egyház közreműködésével 1500 db 1,5 literes Pávai Vajna ásványvizet küldött a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt az árvíz sújtotta területre. A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. így összesen több, mint hétezer liter Pávai Vajna ásványvíz adománnyal segítette a borsodi árvíz károsultakat.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt.

Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt.- Máshogyan tudnak-e segíteni az árvízkárosultakon? Több hotel, nyaraló, táborozóhely például már jelezte, hogy ezekről a területekről ingyen fogadnak gyerekeket a nyáron.
- Jelenleg szervezés alatt van a Máltai Szeretetszolgálattal közösen egy akció, melynek keretében árvízkárosult gyerekek strandolását biztosítjuk. Az Európai Borlovagrend Hajdúszoboszlói Lovagi Széke 40 fő árvízkárosult gyermek részére szervez üdülést Hajdúszoboszlón. A Hungarospa Zrt. Hajdú Kempingjében biztosít sátorhelyet és ingyenes fürdőbelépőt a gyereknek. A cég Vöröskereszt  alapszervezete pénzadományok gyűjtését kezdte el a fürdő területén a rászorulók részére.


Fotók: hungarospa-rt.hu

MCOnet-Kovács Tünde