Hajdúszoboszló hírek

Az új városfejlesztési stratégia alapja a turisztika

Az új városfejlesztési stratégia alapja a turisztika

A hajdúszoboszlói képviselő testület elé benyújtott Pávai Vajna-terv összegzi az új városfejlesztési stratégiát, melynek alapja, hogy Hajdúszoboszló turisztikai központtá váljon.

Az előterjésztés szerint a város fejlesztésére fordítanák a fürdőből, a turizmusból, illetve a pályázati lehetőségekből befolyó bevételeket. A tervek szerint megújítanák a gyógyparkot GINOP-pályázat és saját forrás révén 1,3 miliárd forintból. Ebből az összegből valósulna meg az új szabadtéri színpad, a Szent István park felújítása és korszerű árusító pavilonok telepítése. A hajdúszoboszlói fürdő előtt is komoly fejlesztések állnak: a Tahiti Beach természeti környezetben megvalósuló medencekomplexum lenne vizes sziklákkal és dús növényzettel. A 2500 négyzetméteres szolgáltatást mozgó, áramló és pezsgő víz is színesítené.

 

A Pávai Vajna-terv keretében valósul meg a Tahiti Beach a hajdúszoboszlói fürdőben

A Pávai Vajna-terv keretében valósul meg a Tahiti Beach a hajdúszoboszlói fürdőben

 

Korszerűsítenék az Árpád uszodát is, amivel csökkenne az intézmény fenntartási költsége. A tervek között szerepel egy gyógyvízre alapozott szanatórium és gyógykórház a Hajdú Camping területén, valamint a szálláshelyek fejlesztése. Egy többfunkciós rendezvénycsarnok építését pályázati forrásból tervezik megvalósítani, az épület kulturális és sportrendezvények, konferenciák, bemutatók és vásárok helyszíne is lehet. A fejlesztésekbe tartozik még a Mátyás király sétány megújítása, valamint a Pávai Vajna és a Gábor Áron utcák sétálóövezetté alakítása. Több jelzőlámpás csomópontot telepítenének az autósforgalom segítése érdekében. A lovas központ megépítése mellett szabadidő központot alakítanának ki, illetve parkosítanák Bánomkert erdős részét. A Pávai Vajna-tervet az év végén véglegesíti a testület, a fejlesztésekre egymilliárdos tartalékkal rendelkezik a város, a többit pályázat útján valósítanák meg.

 

/T.D.