Hajdúszoboszló hírek

Elsőként a FIDESZ mutatta be jelöltjeit

Elsőként a FIDESZ mutatta be jelöltjeit

A város fejlődése nem állhat meg. Akkor lehetünk igazán hatékonyak, ha a kormányzattal együttműködve újabb fejlesztési forrásokat tudunk megszerezni - hangsúlyozta Szandai Kázmér polgármesterjelölt.

A kormányzópárt  helyi csoportja Hajdúszoboszlón önálló polgármesterjelöltet, továbbá mind a nyolc egyéni választókerületben képviselőjelöltet állít.

A jelöltek a helyi közélet ismert szereplői. Polgármesterjelöltjük Szandai Kázmér, hosszú évek óta a Hőgyes Endre Gimnázium igazgatója, két ciklus óta önkormányzati képviselő, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke, frakcióvezető.  A tagság több mint 90 százaléka támogatta jelölését - mondta el Nagy Bálint elnök.

A FIDESZ kampányígéretének megfelelően csökkentette az önkormányzati képviselők számát is. A hajdúszoboszlói testület ennek következtében nyolc egyéni és három listás képviselőből, valamint a polgármesterből állhat ősztől - emlékeztetett a párt polgármesterjelöltje.

Röviden méltatva bemutatta jelöltjeiket: az egyes, belvárosi körzetben Kocsis Róbert, a kettes - kibővült lakótelepi választókerületben dr. Rácz Tiborné indul. A hármas körzet  a nyugati-északnyugati rész, itt Harsányi István a jelölt, a  nyugati-délnyugati körzetben Majoros Petronella. Az ötös lesz a déli  városrész, ahol Szőllősi Kálmán tanárembert újként vállalta a jelöltséget. A hatos körzet számozása maradt csak bővült, ott Örvendi László a jelölt. A hetes választókerület a  keleti-délkeleti rész, ahol Nagy Bálint pártelnök indul. A nyolcas számú mostantól a Bánomkert - Bartók-telep térsége, itt  dr. Papp Jenő lesz a FIDESZ jelöltje.

 

a_fidesz_jeloltjei_108_2010073122816_618.jpg

      Balról jobbra: Kocsis Róbert, dr. Rácz Tiborné, Harsányi István, Majoros Petronella,

      Szandai Kázmér polgármesterjelölt, Szőllősi Kálmán, Örvendi László, Nagy Bálint,

      dr. Papp Jenő

 

A FIDESZ nagyon erős megbízást kapott tavasszal arra, hogy az országot új irányba vezesse. Itt az idő helyben is ezeket a változásokat megélnünk. A város fejlődését akkor tudjuk a legjobban szolgálni, ha a polgármester fideszes és a képviselők többsége is fideszes lesz. Összefogással, új szemlélettel új lendületet kaphat a város, új fejlődési pályára állítható -  ez mindenkinek alapvető érdeke - hangzott el.  A helyi szervezet programjának összeállítása is folyamatban van, melyet a kampányban a választók elé tár.

 

Kép és szöveg: Tibai Irma