Fontos, minél több hagyományos, kiváló minőségű hazai terméket minősítsenek Hungarikumnak!

A hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál kapcsán kérdeztük meg Szandai Kázmért, a Fidesz hajdúszoboszlói polgármesterjelöltjét, mi a véleménye a hagyományos magyar ételekről és a hungarikumok jövőjéről.
- Szeptember 10-12 között tartották meg idén Hajdúszoboszlón a VIII. Bioétel és Borfesztivált. Ön részt vett rajta?
- Természetesen részt vettem a borfesztiválon. Ez a rendezvény már beíródott a szoboszlói emberek naptárába. Sokan kilátogatnak a három nap alatt.
- Mikor látogatott ki, és hogyan vélekedik az ott főzött bioételekről, italokról?
- Szombaton nekünk is családi programot adott a fesztivál, hiszen ott ebédeltünk. Három nagyfiam van, akik velem és feleségemmel együtt kedvelik az ízes, magyaros ételeket. A szürke marhából készült lábszárpörkölt vagy a slambuc ilyenkor nem hiányozhatnak az asztalról. Hogy az alapanyagok 100 %-osan biotechnológiával
- Mi a véleménye erről és a hasonló gasztronómiai rendezvényekről, valamint célkitűzéseikről a hagyományőrzés terén?
- Nagyon fontos, hogy minél több hagyományos, kiváló minőségű hazai terméket minősítsenek Hungarikumnak. El kellene érni, hogy a jobb éttermek kínálatából ne hiányozzanak a tájjellegű ételek és például a Pintér-féle minőségi pálinkák.
MCOnet-Kovács Tünde
-kt-
További hírek: Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu
Szóljon hozzá a fórumon!