Hajdúszoboszló hírek

Hajdúszoboszló is népszerű úti cél az idén nyáron

Hajdúszoboszló is népszerű úti cél az idén nyáron

A magyar lakosság egyharmada már tervezi az idei nyaralását, derül ki a Szállás.hu és az Ipsos közösen készített legfrissebb felméréséből. A legnépszerűbb hazai úti cél természetesen a Balaton, de rengeteg hazai várost is meglátogatnának a magyarok. A topplista élmezőnyében van Hajdúszoboszló is, ahol számos újítással várják a látogatókat. 

Hajdúszoboszló csodás látnivalóit is megnéznék a felmérésben résztvevők. A lassan teljesen megújuló Hungarospa lehet a legvonzóbb a városban. A fürdő gyógyászati részlege április 19-től újra nyitva áll a gyógyulni és pihenni vágyók előtt, az Aquapark nyitását pedig május elsejére tervezik.  

A Hungarospa

 

Szállás.hu az Ipsossal kéthetente készít reprezentatív felmérést 2021. februárjától. A legfrissebből kiderül, hogy főként az oltási számok növekedése és a járványügyi intézkedések lazítása miatt gondolják úgy a válaszadók, hogy idén biztos lesz az üdülés. A hazai turisztikai szereplőknek kedveznek ezek az előjelek, több helyen már most rengeteg előfoglalásról számolnak be az érintettek.  

 

Czeglédi Gyula április elején a Szabadidőparkot is megnyitotta a városban. Azóta már számos sportolni vágyó fiatal kint van, a skate pályát is örömmel, természetesen felelősségteljesen használják a fiatalok. A járványügyi intézkedéseket ugyanis továbbra is be kell tartani a téren, ezt ellenőrzik is a hatóságok. A pálya egész évben működni fog.  

 

Tízből két ember külföldi utazást is tervez, a lakosság harmada viszont belföldön üdülne. A legkeresettebb úti cél belföldön magasan a Balaton, a nyaralók fele tervezi megmártani a lábát a magyar tengerben. A folyamatos felmérések alapján Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló és Lillafüred-Szilvásvárad is rendkívül népszerű. A szállásfoglalások alapján is elmondható, hogy a Balaton parti települések mellett Hajdúszoboszló is csábítja a turistákat.  

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: Szállás.hu