Hajdúszoboszló hírek

Hajdúszoboszló Város nagyszabású szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító-telep fejlesztése

Hajdúszoboszló Város nagyszabású szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító-telep   fejlesztése
2010. június 17-én tartották Hajdúszoboszló Város Szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztítótelep fejlesztése programjának alapkőletételi ünnepséggel egybekötött nyitórendezvényét. A beruházással a fürdőváros közel 4000 lakosának életkörülményei javulnak majd jelentősen. Erről kérdeztük Hajdúszoboszló Város polgármesterét,  dr.Sóvágó Lászlót.
- Mikor és miért merült fel ennek a beruházásnak az igénye?
- Ez már egy nagyjából tíz éve napirenden lévő kérdés. Folyamatosan fejlesztettük ugyan a szennyvízhálózatot, de mindig is az volt a célunk, hogy az egész város el legyen látva. Eleinte 30-40%, legutóbb 85%-os lefedettégű volt a hálózat. Ezzel az utolsó szakasszal azt szeretnénk elérni, hogy a maradék 15% is el legyen látva.

Hajdúszoboszló

A beruházással a fürdőváros közel 4000 lakosának életkörülményei javulnak majd jelentősen


- Hogyan telt az idáig vezető út?
- A pályázat terén nem volt minden zökkenőmentes, hiszen többször pályáztunk már és csak nemrégen tudtuk elnyerni a pályázatot. Bizonyos értelemben persze sikerként könyvelhető el, hiszen legkésőbb egy éven belül, 2011. június 30-ra  Hajdúszoboszlón teljesen kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat.

Hajdúszoboszló Város polgármesterét,  dr.Sóvágó László

Hajdúszoboszló Város polgármestere,  dr.Sóvágó László elhelyezi az időkapszulát

- Mekkora összegből valósul meg?
- Összesen 1,3 milliárd forintos ez az utolsó szakasz. Ebből valamivel kevesebb, mint 1 milliárd forintot kapunk a pályázati alapból az Európai Unió és a Magyar Állam jóvoltából.

szennyvíz

A munkálatokat egy éven belül befejezik


- Polgármesterként hogy érzi, mit jelent ez a fejlesztés Hajdúszoboszló életében?
- Alapvető dolognak tartom, véleményem szerint az lenne a természetes, ha minden nagyobb magyarországi városban a környezetünk megóvása érdekében kiépített szennycsatorna-hálózat lenne. Örülök, hogy ez nálunk megtörténik, különösen azért, mert ez nem csak az itt lakóknak nyújt újabb lehetőségeket. Mivel hajdúszoboszló jelentős idegenforgalommal rendelkezik, remélem, hogy ez is javítani fog a város helyzetén.

Képek:Kangúr TiborMCOnet-Kovács Tünde

Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu