Hajdúszoboszló hírek

Hajdúszoboszlón is vért adtak a rendőrök

Hajdúszoboszlón is vért adtak a rendőrök
„A Bátorság első vonala! Adj vért! Válj a mindennapok hősévé!” – Ezzel a mottóval hirdette meg az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt immár második alkalommal a Rendőrségi Véradónapot, mely mottót Hajdú-Bihar megyében is komolyan vették a rendőrök.

véradás


2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére 2010-el kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos véradónapja. Idén februárban több mint 60 város rendőrkapitányságán adhatnak vért, akik szeretnének a „mindennapok hősévé” válni.

Debrecen


A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon pénteken  08.00 – 12.00 óra között a rendőrkapitányság épületének I. emeleti tanácskozó termében folytak a véradások- adta hírül Vezendi Jánosné r.őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hajdú-Bihar megyében 2011. február 4-én a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság épületében adtak vért rendőrök és civilek egyaránt.

A Debreceni Rendőrkapitányság épületében a kihelyezett véradáson 40 fő vett részt a véradáson. A véradók közül 5-en első alkalommal adtak vért.



-kt-

További hírek: Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu