Hajdúszoboszló hírek

Hajóval is el lehet majd jutni Hajdúszoboszlóra

Hajóval is el lehet majd jutni Hajdúszoboszlóra

Kísérleti jelleggel indul a nyaralóhajó turizmus program elsőként a Felső-Tiszavidéken és a Bodrogon. A programra 4,6 milliárd forintot szánnak, amelyből 20 hajót vásárolnak, kijelölik a vízi utakat és kikötőket építenek.

2018-ban először a Tiszán Kiskörétől Vásárosnaményig, a Bodrogon pedig Tokajtól a szlovák határig indul el a szolgáltatás a MAHART Magyar Hajózási Zrt. részvételével. Később - amennyiben sikerül hajózhatóvá tenni - a Keleti Főcsatorna is bekapcsolódik a programba, amelynek segítségével Hajdúszoboszlóig, valamint a Hortobágyig érhetnek el hajóval a turisták.

 

Hajóval is el lehet majd jutni Hajdúszoboszlóra

Nyaralóhajó turizmus program indul, amelybe a Keleti Főcsatorna is bekapcsolódhat majd

 

A nyugati országokban lakóhajó-, vagy csatornahajó turizmusként emlegetett ágazatnak nagy hagyományai vannak, óriási irántuk az igény. Ezért gondolta úgy a kormány, hogy Magyarországon is elindítanak egy ehhez hasonló programot. A Felső-Tiszavidéket és a Bodrogot szemelték ki a kísérleti fejlesztésre, mert ezen a területen vannak olyan turisztikai célpontok, amelyek a nyaralóhajó célközönsége számára vonzó lehet. A Tisza-tó, Sárospatak, Tokaj, vagy éppen Szerencs, a kiépült és épülő kerékpárutak együtt olyan kínálatot alkotnak, amely sikerrel kecsegteti a programot.

 

 


MTI/T.D.