Hajdúszoboszló hírek

Intenzíven foglalkoznak a négysávosítással Hajdúszoboszlón

Intenzíven foglalkoznak a négysávosítással Hajdúszoboszlón

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere közösségi oldalán jelezte, hogy hamarosan pont kerülhet a 4-es számú főút ügyének végére. A főút négysávosítási projektje évek óta húzódik, de Czeglédi a napokban tesz az utat érintő fejlesztési javaslatokat. 

Czeglédi Gyula szerint a 4-es számú főút körül aktív szerveződések folynak, ahogy fogalmazott: valami megmozdulni látszik több éves tetszhalott állapotából a 4-es számú főút Hajdúszoboszló- Debrecen közötti szakaszának 2 x 2 sávosítása ügyében.  

 

Négysávos út

 

A főút burkolatának megerősítése még 2017-ben történt meg. Korábbi tervek szerint együtt kezdték volna meg a négysávosítási munkálatokkal még 2013-ban, de utóbbi procedúrát későbbre halasztották. Azóta érdemi változás nem történt. A megerősítési munkafolyamat nem vész kárba, a négysávosítás gyakorlatilag plusz két sáv lefektetését jelenti a már meglévő út mellé, bizonyos szakaszokat kell csak átépíteni. 

 

 

A polgármester közölte, hogy egy tájékoztatót fog elfogadni a jövő héten, amely a 4-es számú főút bővítésével kapcsolatos. Az önkormányzat azt javasolja majd, hogy a keleti lehajtó jelenlegi lámpás forgalomirányítása helyett körforgalmat építsen a helyszínre a kivitelező. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülhet Hajdúszoboszló lakossága ahhoz, hogy a 4-es számú főúton Debrecenbe és vissza sokkal gyorsabban és biztonságosabban lehessen közlekedni.  

 

M. A.