Hajdúszoboszló hírek

Magyar Fürdőkultúra napja

Magyar Fürdőkultúra napja

Október 14-én a hajdúszoboszlói fürdőben idén is színes programokkal várták a vendégeket a Magyar Fürdőkultúra napja alkalmából.

A Magyar Fürdőkultúra napja minden évben október második szombatja, célja, hogy megismertessék a több ezer éves fürdőkultúra hazai gyökereit és értékeit. A kezdeményezés során nem csak fenntartják a hagyományokat, hanem a megismertetik azt a fiatalokkal, valamint a senior generáció figyelmét hívják fel a gyógyfürdőkre. Az idei évben a szaunázás, a szaunakultúra, a szaunázás egészségünkre gyakorolt hatása és a szaunák helyes használata állt a középpontban.

 

Idén a szaunázás állt középpontban a Magyar Fürdőkultúra napján

Idén a szaunázás állt középpontban a Magyar Fürdőkultúra napján

 

A Hajdúszoboszló Hungarospaban az esemény alkalmából fellépett a debreceni Carmen TSE East Siders Crew hip-hop-os táncosai, majd a West Friends Linedance Club csoport, akik az amerikai country táncvilágát hozták el Hajdúszoboszlóra. A gyerekeket kézműves foglalkozás, és Miki Mini Parti várta, melyen a zenés-táncos animáción túl játékokk és sok meglepetés szórakoztatta a legkisebbeket. A szaunázás szerelmeseit délutántól várták, a különleges szauna-szeánszokat Nagy Attila, a Hungarospa szaunamestere tartotta.

 

 

/T.D.