Hajdúszoboszló hírek

Magyar Fürdőkultúra Napja a Hungarospa-nál is

Magyar Fürdőkultúra Napja a Hungarospa-nál is
Czeglédi Gyulát, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatóját a hétvégén megrendezésre kerülő Magyar Fürdőkultúra Napjáról kérdeztük.
- A Magyar Fürdőszövetség 2010. október 9-re hirdette meg a Magyar Fürdőkultúra Napját. Önök is csatlakoztak ehhez a programhoz. Miért?
- A Magyar Fürdőszövetség alapító tagjaként kötelességünknek éreztük, hogy csatlakozzunk a programhoz. Hazánk egyik legfontosabb természeti kincse a gyógyvíz. A gyógyvízre épülő fürdőkultúrának komoly hagyományai vannak hazánkban, sokan azonban nem ismerik kellően  ezeket a hagyományokat. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a lakosság jobban megismerje a hazai  fürdőket.

fürdőkultúra

Az érdeklődők régi képeslapokból vetítést láthatnak a régi idők fürdőiről és korabeli fürdőruhákról

- Melyik egységükben milyen rendezvényekkel, kedvezményekkel várják a fürdőzni vágyókat?
- Október 9-én minden egységünkben kedvezményekkel várjuk a vendégeket. A gyógyfürdőben, az uszodában és az Aqua-Palace fedett élményfürdőben is 50% kedvezményt nyújtunk a belépő árából. Rendezvényekkel is készülünk.  Szombaton délelőtt 10 órától korhű fürdőruha bemutatót láthatnak a gyógyfürdő vendégei. Délután  az Aqua-Palace élményfürdőben előadást hallhatnak a fürdőzők a magyar fürdőkultúráról, valamint régi képeslapokból vetítést láthatnak a régi idők fürdőiről és korabeli fürdőruhákról. 16 órától  zenés családi animáción vehetnek részt az érdeklődők az Aqua-Palace gyerekvilágában.  Egészen éjfélig éjszakai fürdőzéssel is várjuk a vendégeket az élményfürdőben, melyet szintén 50% kedvezménnyel lehet igénybe venni.

fürdőruha bemutató

Szombaton délelőtt 10 órától korhű fürdőruha bemutatót láthatnak a gyógyfürdő vendégei

- Az első hasonló program  a „Strandok éjszakája” volt. Hasonló sikerre és érdeklődésre számítanak?
- A strandok éjszkáján  Hajdúszoboszlón augusztus 13-án közel 500 vendég vett részt. Mivel most nemcsak éjszakai, hanem egész napos programról van szó és több egységünk is igénybe vehető,  ezért több, mint  ezer főre számítunk.MCOnet-Kovács Tünde

Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu