Hajdúszoboszló hírek

Megújul a hajdúszoboszlói vasútállomás

Megújul a hajdúszoboszlói vasútállomás

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 73,5 milliárdos beruházás keretében újítja fel az ebesi, kabai és hajdúszoboszlói vasútállomást, és korszerűsíti a vágányhálózatokat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakasz átépítésének részeként összesen három vasútállomást újít meg. Az ebesi vasútállomáson már megújult a peron, kicserélték a padokat és új perontetőt építettek, továbbá a vároterem felújítása mellett korszerűsítik az elektronikus biztosító berendezéseket is. A fejlesztés keretében megújul az aluljáró is, valamint liftet is kialakítanak. 

 

Megújul a hajdúszoboszlói vasútállomás - forrás: dehir.hu

 

A hajdúszoboszlói állomás felújítása nyáron kezdődött. Keretében széles peront alakítanak ki, ahol aluljáró is helyet kap, továbbá perontető és lift is segíti majd a kényelmes közlekedést. Kiss Boglárka, a NIF sajtószóvivője elmondta, a 100-as vasútvonal egy részét már idén használni lehet majd. Ha kiépül az úgynevezett európai vonatbefolyásoló rendszer,  a vonatok 160 kilométer/órás sebességgel tudnak majd haladni. Ez a tervek szerint 2022 decemberére valósulhat meg.