Hajdúszoboszló hírek

TDM szervezet: a jövő turizmusának alapköve

TDM szervezet: a jövő  turizmusának alapköve
Hajdúszoboszló  új minőségű turisztikai menedzselése kezdődött meg a nemzetközileg is elismert fürdővárosban uniós támogatással.
Megkezdte munkáját a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft, a fürdőváros TDM szervezete, a versenyképes és fenntartható turizmusért. Kabály Zsolt TDM ügyvezető-TDM menedzser a szervezet eddigi tevékenységéről, míg szakmai előadók a turizmus jövőképéről és sikeres megvalósításának lehetőségeiről tájékoztatták a sajtó képviselőit és a meghívott vendégeket, 2010. szeptember 8.-án megrendezett Projektindító rendezvényen. A szervezet megalakulása Hajdúszoboszló Önkormányzata és a város turisztikai egyesületeinek támogatásával valósulhatott meg, a desztináció turisztikai pozíciójának megerősítésére és a turizmusból származó bevételek növelése érdekében. 

Kabály Zsolt

Kabály Zsolt TDM ügyvezető-TDM menedzser a szervezet eddigi tevékenységéről beszélt

A Hajdúszoboszlói Hotel Silver-ben 2010. szeptember 8.-án megrendezésre kerülő Projektindító rendezvényen mutatkozott be a város új turisztikai szervezete a szakma és a sajtó képviselőinek. A rendezvény részeként a turisztikai szakma képviselői tájékoztatták a résztvevőket a turizmus jelenlegi helyzetéről, a jövő tendenciáiról és lehetőségeiről. A rendezvényen elhangzott előadások témái, az alapoktól egészen a megvalósításig ismertették a résztvevőkkel a helyi TDM szervezet megalakulását, a versenyképes turisztikai intézményrendszerben való jövőbeni szerepét, az észak-alföldi régió részeként való szükségességét. A jövőben létrejövő új szervezetek képviselői is hasznos szakmai és gyakorlati információkkal gazdagodhattak.

TDM

A Projektindító rendezvény sok érdeklődőt vonzott a Hotel Silverbe

Első  lépésként, mint Kabály Zsolt ügyvezető, TDM menedzser elmondta, elkészítik azokat a tanulmányokat és stratégiákat, amelyek a jövőbeni turisztikai és marketing munka szakmai irányvonalainak megalapozását jelentik. A Hajdúszoboszlói TDM szervezet céljai között a város versenyképesebbé tétele, a vendégforgalom és a pozitív gazdasági hatások bővítése, a turizmus szereplői közötti információcsere és együttműködés javítása, komplex turisztikai szolgáltatások kialakítása, ehhez kapcsolódó marketing megvalósítása, tehát a fenntartható turizmus helyi rendszerének kialakítása, szakmai és pénzügyi megerősítése szerepel.

TDM

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás  által valósult meg

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás  által valósult meg, melynek összege 63 760 200 Ft. Fontos követelmény volt, hogy a turizmus fejlesztését a jövőben pénzügyi-gazdasági és társadalmi szinten is a fenntarthatóság jellemezze. A szervezet a turisztikai szolgáltatások egységes arculatának kialakítása és értékesítése mellett, a kapcsolódó szolgáltatásokon keresztül munkahelyeket teremt és bevételeket generál a város számára.


Bővebb információ:

Név/cím: Kabály Zsolt ügyvezető-TDM menedzser
Mobil:+36 30 294 9302
Telefon/ fax:+36 52 362 956
E-mail:tdm.hajduszoboszlo@gmail.com

-kt-

További hírek: Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu
Szóljon hozzá a fórumon!