Hajdúszoboszló hírek

Termelői piac és vásár Hajdúszoboszlón

Termelői piac és vásár Hajdúszoboszlón

Péntek délutánonként 14.00-18.00 óra között Hajdúszoboszló város központjában lévő városi piacon rendeznek Termelői piacot.

Szoboszló piacán a helyi és a környék kistermelőinek minőségi termék kínálata várja a látogatókat. A piac  kínálatában a helyi és a város 40 km-es körzetében termesztet zöldségeket, gyümölcsöket, készített élelmiszereket és kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők. Emellett Vasárnapi Termelői Vásár is van Szoboszlón, a Sunny Corner Romkocsma teraszán minden vasárnap 09.00 órától várják a kedves vásárlókat a hajdúszoboszlói és környékbeli termelők portékáival. Idényjellegű zöldség-gyümölcs, sajtok, olajok, és még további sok-sok termék várja az ide látogatókat.

 

Termelői piac és vásár Hajdúszoboszlón

 

Termelői piac és vásár Hajdúszoboszlón

 Az elmúlt 3 évben gyakorlatilag megduplázódott a termelői piacok száma, mostanra már 222 működik országszerte – hívta fel a figyelmet nemrég  V. Németh Zsolt ,  a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. Évről-évre egyre több helyi piac nyílik, amely köszönhető azoknak a kormányzati intézkedéseknek is, mint például a helyben történő értékesítés feltételeinek egyszerűsítése, a helyi termelők támogatása, a piacok vasárnapi nyitva tartásának engedélyezése.

 

-kt-