Hajdúszoboszló hírek

Több mint 200 bográcsban rotyogott az étel

Több mint 200 bográcsban rotyogott az étel

Immár 12. alkalommal került sor régió egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényére, a Birka- és Slambucfőző Örömnapra, melyen több min kétszáz bográcsban főtt az étel, és közel ötezer ember látogatott el rá.

A szeptember elején megrendezésre kerülő gasztronómiai eseményen nincs hivatalos zsűr, de a magyar ízek legjobbjai találhatóak meg a bográcsokban. A jó hangulatot a számos szórakoztató program is garantálja. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy míg a kezdetekkot tizenöt, addig idén már kétszáz bogrács alatt gyújtottak tüzet, emellett több más finomságot is készítenek.
 
Több mint 200 bográcsban rotyogott az étel
A rendezvény célja, hogy a hogy a magyar konyha eme különlegességét megőrizzék
 
 
Az örömnap elsődleges céléja, hogy a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit és a szabadtéri főzés kultúráját megismertessék a látogatókkal. Emellett fontos, hogy a magyar konyha eme különlegességét megőrizzék.
 
/T.D.