Hajdúszoboszló hírek

Továbbra is népszerű úticél Hajdúszoboszló

Továbbra is népszerű úticél Hajdúszoboszló

12,5 százalékkal bővült a belföldi turizmus a harmadik negyedévben, a Szallas.hu elemzése szerint a legnépszerűbbek az egy- és kétéjszakás üdülések voltak.

Az üdülések 28 százaléka két éjre, 27 százaléka egy éjre szólt. Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest voltak a legkedveltebbek, Eger és Balatonfüred is a top ötben végzett. A foglalások csaknem felét az apartmanok és a vendégházak tették ki, a legkeresettebb szállástípusok sorát 16,5 százalékkal a panzió és 13,5 százalékkal a három csillagos hotelek követték, a top 5-ös listát pedig 9,8 százalékkal a 4-5 csillagos hotelek zárták.

 

Továbbra is népszerű úticél Hajdúszoboszló

A foglalások 16,5 százalékát panziók és 13,5 százalékát három csillagos hotelek tették ki

 

Keresztes Nóra marketing menedzser tájékoztatása szerint az átlagos foglalási érték 5 százalékkal emelkedett, átlagosan 57 211 forintot költöttek szálláshelyre. A foglalások közel kétharmada 50 ezer forint alatti volt, csak körülbelül minden ötödik foglalás volt 50-100 ezer forintos - tette hozzá a marketing szakember. Az összes szállásfoglaló több mint 16 százaléka jelölt meg SZÉP-kártyás fizetést. A vendégek 56 százaléka intézte mobilról a szállásfoglalást, ami 15 százalékponttal több az egy évvel korábbinál.

MTI/T.D.