Hajdúszoboszló hírek

Turisztikai fejlesztések Hajdú-Biharban

Turisztikai fejlesztések Hajdú-Biharban

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, hogy Hajdú-Bihar megyébe 42 milliárd forint áramlott az elmúlt hét évben turisztikai fejlesztésekre.

Elhangzott, hogy a megyei kereskedelmi szálláshelyeken tavaly 518 ezer vendég 1,5 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégforgalom 50 százalékkal nőtt 2010-hez képest. Emellett Hajdúszoboszlón 5,5 milliárd forint, Debrecenben 3,5 milliárd forint volt a szálláshelyek árbevétele 2017-ben. Guller Zoltán kiemelte, hogy  a kormány új fejlesztési koncepciója turisztikai térségekben, desztinációkban gondolkodik. Ilyen kiemelt turisztikai térség a Debrecen-Hajdúszoboszló és a Hortobágy-Tisza-tó desztináció.

Turisztikai fejlesztések Hajdú-Biharban

Hajdúszoboszlón 5,5 milliárd forint volt a szálláshelyek árbevétele 2017-ben 

 

A fejlesztések közül kiemelte, hogy Hajdúszoboszlón a gyógy-park és a promenád kialakítására 5 milliárdot fordíthatnak, míg a debreceni Nagyerdő komplex fejlesztési programja 20 milliárd forintból valósul meg. Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a turisztikai ágazat fejlesztésének eredményeként megnőtt a nyelveket beszélő fiatalok munkalehetősége a térségben. 

 

MTI/T.D.