Hajdúszoboszló hírek

A térség fejlesztése érdekében együttműködik Hajdúszoboszló és Debrecen

A térség fejlesztése érdekében együttműködik Hajdúszoboszló és Debrecen

A polgármesterek bejelentették, hogy Hajdúszoboszló és Debrecen együtt fog működni, hogy tovább fejlődjön a térség.

A térség gazdasági és turisztikai fejlesztése érdekében még szorosabbra fogja vonni az együttműködést Hajdúszoboszló és Debrecen - közölte a két település polgármestere a hajdúszoboszlói sajtótájékoztatón.

 

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, illetve Papp László, Debrecen polgármestere a fürdővárosban tartottak sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy a két város egyáltalán nem kíván rivalizálni egymással, sokkal inkább partnerként tekintenek egymásra. A két város polgármestere elmondta, hogy közös céljuk, hogy a térséget fejlesszék. A közös cél érdekében számos turisztikai beruházást indítanának, amellyel minél több turistát csábítanának a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó térségbe.

 

"Hajdúszoboszló a hazai turizmus egyik fellegvára, a városban van Közép-Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A turisták a pandémiát megelőző években átlagosan 1,3 millió vendégéjszakát töltöttek nálunk." - mondta Czeglédi Gyula, a város polgármestere.

 

A fürdőkomplexum Hajdúszoboszló legnagyobb vonzereje

 

A polgármester ugyanakkor azt is elmondta, hogy a járvány miatt a vendégéjszakák száma jelentősen visszaesett tavaly, de ugyanakkor remélik, hogy jövőre már újra elérik a korábbi látogatottsági számokat.

 

"Hajdúszoboszló több lábon állása érdekében ipari park nyitását tervezzük, és ebben Debrecen város- és gazdaságfejlesztési cége, az EDC segítségére is számítunk" - számolt be róla a polgármester.

 

A két polgármesternek arról is sikerült megállapodni, hogy ha elkészülnek a 4-es főút azon tervei, amelyek a két település közötti szakasz kétszer kétsávosításáról szólnak, akkor a két önkormányzat együttes erővel fordul a kormányzathoz a támogatások kiharcolása érdekében.

 

"21 térségbeli település részvételével megalakítottuk a régiós együttműködési tanácsot, de a járványhelyzet miatt a munkát nem tudtuk megkezdeni. Most újraindulnak: a települések együttműködése több területre, köztük a közlekedésre, az oktatásra, a kultúrára, a településüzemeltetésre, a környezetvédelemre, a turisztikára és a sportra is kiterjed a jövőben" - zárta a sajtótájékoztatót Papp László.

 

Forrás: MTI

Képek: Hajdúszoboszló város hivatalos honlapja


CS.SZ