Hajdúszoboszló hírek

A világ egyik legnagyobb és legmodernebb betoncserépgyára épül Hajdúszoboszlón

A világ egyik legnagyobb és legmodernebb betoncserépgyára épül Hajdúszoboszlón

3 magyar városban, többek között Hajdúszoboszlón is több milliárd forintos beruházást hajt végre a Leier csoport, akik a magyar építőipar egyik kulcsonfotosságú szereplői.

A Hajdúszoboszlón, Jánosházán és Pécsen megvalósuló projektben 6,5 milliárd forintos beruházás jön létre, 656 millió forintos kormányzati támogatással. A beruházás hozzájárul 1240 munkahely megtartásához, valamint további 20 új munkahely létrejöttéhez - közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

 

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a beruházás jóvoltából a világ egyik legnagyobb és legmodernebb betoncserépgyára jön létre, amely gyár kapacitása az évi 220 ezer tonnát is meghaladja.

 

A beruházás bejelentése előtti megbeszélés

 

Az osztrák családi tulajdonban lévő Leier csoport egyébként 9 gyárral rendelkezik Magyarországon és 37 éve gyártanak építőanyagokat az országban. A Leier Hungária Kft. ügyvezetője, Komlós Andor elárulta, hogy a gyárba a legmodernebb technológiák kerülnek telepítésre, és csak természetes alapanyagokból gyártják majd a hullámos cserepeket, ezért azok 100%-ban újrahasznosíthatók lesznek.


Az épülő gyárban várhatóan augusztusban kezdődik meg a betoncserepek termelése.

 

Forrás: MTI
Képek forrása: Leiler honlapja és Facebook oldala
CS.SZ.