Hajdúszoboszló hírek

Egy politikus nem bújhat egy civil szervezet mögé

Egy politikus nem bújhat egy civil szervezet mögé
Szandai Kázmért, a Fidesz hajdúszoboszlói polgármesterjelöltjét ellenfeléről, a jelenlegi  polgármesterről, Sóvágó Lászlóról kérdeztük.

Szandai Kázmér, a Fidesz hajdúszoboszlói polgármesterjelöltje


- Ahogy négy éve, most ősszel sem indul senki a szocialisták közül a polgármesteri székért Hajdúszoboszlón. Lapértesülések szerint az MSZP –  nem hivatalosan – a jelenlegi, civil színekben induló polgármestert, Sóvágó Lászlót támogatja, akit 4 éve még az MDF támogatott. Mit gondol erről? Sóvágó László független vagy sem?

- Én Sóvágó Lászlót olyan embernek ismertem meg, aki kitart az elvei mellett. Nem köpönyegforgató. Kiállt az MDF mellett is mindvégig. Még akkor is, amikor a jó érzésű, jobboldali gondolkodású emberek csalódottan hátat fordítottak a pártnak és a pártvezetésnek. Én becsülöm azokat az embereket is, akik kitartanak az elveik mellett, és ma is vállalják például MSZP-s

Hajdúszoboszló

vagy MSZMP-s múltjukat.

- Most mégis a Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület jelöltjeként indul újra...

- Véleményem szerint egy politikus nem bújhat egy civil szervezet mögé. Ezeknek a szervezeteknek ugyanis nem az a küldetése, hogy politizáljon. Ha egy szervezet politizál, akkor azt pártnak hívják. Természetesen a civil szervezeteknek megvan a helye a közéletben, de nekik két választás között kell hallatniuk a hangjukat.

Kérdésére visszatérve: én Sóvágó Lászlót ma is MDF-es politikusnak tartom.

MCOnet-Kovács Tünde

-kt-

További hírek: Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu