Hajdúszoboszló hírek

Egyedülálló játszóház épülhet Hajdúszoboszlón

Egyedülálló játszóház épülhet Hajdúszoboszlón

Megvalósulhat az Eleven Park nevű projekt Hajdúszoboszlón, amely által több mint 10 éves álom válna valóra a városban.

Hajdúszoboszlón egy olyan játszóház épülhet, amely mind a négy évszakban kiszolgálná a szülők és gyerekek igényét. A projekt az Eleven Park nevet kapta és az önkormányzat a szeptember végi testületi ülésen döntött a tervezésről. A környéken élő családok és turisták akár a város 50 kilométeres vonzáskörzetéből is ellátogathatnának a helyszínre, annyira egyedülálló komplexum jöhetne létre.

 

A térségben ez lenne a legmodernebb játszóház

 

Az épületet háromszintesre tervezik, amelynek központi eleme egy óriási területű magas tér lenne, ahol többféle módon lehetne elhelyezni a játszó és fejlesztő elemeket. Mászófalat, csúszdát, mászórámpát, lézerlabirintust, trambulin parkot és baba-mama konyhát is kapna az Eleven Park. Az épület ezen kívül születésnapi események, illetve további rendezvények megtartására is alkalmas lenne.

 

Az önkormányzat döntése persze nem garancia, hogy a projekt létre is jön, de a város reményei szerint a következő Európai Uniós fejlesztési forrásokból sikerült elegendő támogatást kapniuk a projekt megvalósításához. A játszóház a Gábor Áron és a Szent Erzsébet utca kereszteződésében kerülne kivitelezésre.

 

CS.SZ.