Hajdúszoboszló hírek

Előttünk a város, mögöttünk a kormány! - interjú Nagy Bálint Lászlóval

Előttünk a város, mögöttünk a kormány! - interjú Nagy Bálint Lászlóval
Nagy Bálint Lászlót, a Fidesz hajdúszoboszlói városi elnökét, a 7.sz. választókerület  képviselő-jelöltjét a kopogtatócédula gyűjtés eredményéről, valamint a közelgő  önkormányzati választásokról kérdeztük.

Szandai Kázmér


- Hogyan sikerült a kopogtatócédula gyűjtés?
- Aktivistáinknak és támogatóinknak köszönhetően az előírt minimumnak a többszörösét adta le minden egyes képviselőjelöltünk; a polgármesterjelöltünk, Szandai Kázmér pedig szintén a minimálisan leadandó szelvény többszörösét gyűjtötte össze. Így hivatalosan regisztrálták, mint ahogyan a mind a 8 körzetbeli képviselőjelöltünket. A 8 képviselőjelöltünkből egyébként 7 jelenleg is képviselő, egy új induló van közöttük (Szőllösi Kálmán). A polgármesterjelöltünk, Szandai Kázmér is először száll harcba a városvezető tisztségért, igaz ő a képviselőtestületnek már 8 éve aktív tagja, a Pénzügyi Bizottság elnöke. A hivatalos regisztráció szerint a jelenlegi polgármesterrel szemben ketten versenyeznek Hajdúszoboszló polgármesteri címéért.

Nagy Bálint László


- Milyen versenyre számítanak?
- Kiélezett, ám korrekt kampányra számítunk. Fontos tudni, hogy a jelenlegi polgármester 1994 óta vezeti a várost, de mi egy másfajta alternatívát kínálunk a választóknak, és majd ők eldöntik, hogy megérett-e a helyzet a változásra. Mi úgy érezzük, hogy igen! Véleményünk szerint új irányra van szükség, ezért mi a programunkkal akarunk versenyezni, nem megyünk bele a politikai „adok-kapok” játékba, mások lejáratása távol áll tőlünk. Programunkban azt szeretnénk a választók elé tárni, hogy szemléletváltásra van szükség, mert Hajdúszoboszló a lehetőségek városa, de ezzel élni kell! A városvezetés szemléletében és struktúrájában van egyfajta maradi szemlélet. Új szerkezetű képviselőtestület lesz ősztől, ezért új bizottsági struktúrára lesz szükség, de más területen is szükség van a váltásra. A kommunikációban, a választókkal való kapcsolattartásban, a város marketingjében, a turizmusban, a fejlesztések, a rendezvények terén is máshogyan gondolkodunk, - kezdeményezőbb, aktívabb, innovatívabb városvezetésre van szükség.  

- A kampányidőszak is lerövidült. Hogyan kell elképzelni a hajdúszoboszlói Fidesz kampányát?
- Fórumokat, körzetbejárásokat szervezünk, ahol a képviselőjelöltjeink megjelennek a polgármesterjelölttel. Minden egyes lehetőséget meg fogunk ragadni, hogy személyesen találkozzunk a választókkal, érezzék, hogy értük dolgozunk. Szlogenünk az, hogy "Előttünk a város, mögöttünk a kormány", ezért mi tudjuk biztonsággal garantálni azokat a kapcsolatokat a kormányzati források irányába, amelyre szüksége van a városnak például a nagyszabású beruházásoknál.

MCOnet-Kovács Tünde

-kt-

További hírek: Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu
Szóljon hozzá a fórumon!