Hajdúszoboszló hírek

Erős nyarat zárt a turizmus Hajdúszoboszlón

Erős nyarat zárt a turizmus Hajdúszoboszlón

A város polgármestere szerint kiemelkedő volt Hajdúszoboszló turizmusának idei teljesítménye.

Hajdúszoboszló polgármestere, Czeglédi Gyula közleménye szerint szárnyalt Hajdúszoboszlón a turizmus az idei nyáron. A fürdővárosban jóval több vendég töltött éjszakát 2020-hoz képest. A főszezonban 30 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a Hajdú-Bihar megyei fürdővárosban, mint tavaly, amely így meghaladta az 516 ezret is.

 

Nem csak a város, hanem a Debrecent, Hajdúszoboszlót, Hortovágyot és Tisza-tavat magába foglaló turisztikai térség is erős főszezont zárt, hiszen a környéken töltött vendégéjszakák száma nyáron meghaladta az 1 milliót is. Ez a tavalyi évhez képest 25 százalékos növekedést jelent.

 

Több mint 150 ezerrel több vendégéjszakát töltöttek idén a főszezonban Hajdúszoboszlón a nyaralók

 

Hajdúszoboszlón a fürdő szolgáltatások kihasználtsága is óriásit emelkedett, hiszen az 2021-ben közel 770 ezren vették igénybe a szolgáltatásokat, amely 34 százalékos emelkedést jelent 2020-hoz képest.

 

A Hungarospa fürdő legminőségibb egyedi élménykínálatát, a prémium zónát 2021-ben adták át. A prémium zónában előzetesen 30 ezer vendéget vártak a főszezonban, azonban jóval több látogató, 55 ezer fürdőző fürdőző próbálta azt ki.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.