Hajdúszoboszló hírek

Húsvéti parkot nyitottak Hajdúszoboszlón

Húsvéti parkot nyitottak Hajdúszoboszlón

A hajdúszoboszlói húsvéti park csodájára járnak az emberek, hiszen rengeteg, az ünnephez köthető képzőművészeti alkotás kapott helyet a Halasi Fekete Péter tér parkjában. Neves művészek munkái éppúgy megtalálhatóak itt, mint a helyi iskolák pedagógusainak és gyerekeinek remek kreációi.  

Tíz darab nagyméretű, csodásan díszített tojás található a parkban, amelyeket képzőművészek és művészeti iskolák oktatóinak segítségével készítettek és helyeztek ki. Pikó Sándor és Nádasdi Róbert húsvéti alkotásai kerültek a Halasi Fekete Péter tér parkjába, valamint elsősorban a Szabó László Művészeti Iskola tanárainak munkái láthatók itt, de a többi intézmény is képviselteti magát művekkel. 

 

Hajdúszoboszlói tojások 

 

Ezerhatszáz tojásdíszt raktak a fák ágaira és más területekre. Ezek civil szervezetek, gyerekek és szüleik alkotásai, a nyuszifigurákat például a művelődési központ munkatársai készítették. 

 

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere szerint a lakosság összefogását szimbolizálja a Húsvéti Park megszületése. Szeretné, ha a park teret adna az egymás iránti szeretetnek.  

 

 

 

M. A.  

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt