Hajdúszoboszló hírek

Iparterület építésével oldanák meg a helyi vállalatok telephely gondjait

Iparterület építésével oldanák meg a helyi vállalatok telephely gondjait

Már az igényeket méri fel Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hajdúszoboszlói iparterület kivitelezéséhez.

Új iparterület kiépítésével oldaná meg Hajdúszoboszló Város Önkormányzata a városban működő helyi mikro-, kis-, és középvállalkozások egyik legnagyobb gondját és akadályát, a telephely hiányát.

 

A telephely hiányt még a tavalyi évben tárta fel az önkormányzat, amikor a Vállalkozásfejlesztési Koncepcióról felméréseket készítettek a helyi vállalatok legfőbb akadályairól, illetve a fejlődést gátló tényezőkről.

 

A felmérés során kiderült, hogy a helyi kkv-k nagy része komoly telephely gondokkal küzd, ez pedig nagyban gátolja a fejlődésüket, hiszen nem tudnak tovább bővülni. A telephely gondok nem csak a bővítéstől, hanem a sikeres pályázati lehetőségektől is megvonja a vállalatokat.

 

Szeptemberig lehet jelezni az igényt az ipari területre

 

Ezen problémák miatt döntött úgy a helyi önkormányzat Képviselő-testülete, hogy egy ipari övezetet szeretnének létrehozni. Az ipari terület kialakítására több hektárnyi terület áll rendelkezésre, köszönhetően annak, hogy az ingatlanok megvásárlása már elkezdődött a helyszínen, így azok az önkormányzat birtokába kerültek.

 

Azon vállalkozások, akik jelzik az igényüket, hogy helyet szeretnének kapni az ipari övezetben, előbérleti szerződést köthetnek.

 

Forrás: Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának hivatalos honlapja
CS.SZ.