Hajdúszoboszló hírek

Már keresik az új hajdúszoboszlói konferenciaközpont tervezőjét

Már keresik az új hajdúszoboszlói konferenciaközpont tervezőjét

Hajdúszoboszló Önkormányzata már keresi a kivitelezőt az új multifunkciós rendezvénycsarnok megtervezésére, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

„Új Konferenciaközpont Hajdúszoboszlón” című projekt megvalósítására keres kivitelezőt Hajdúszoboszló Önkormányzata. A kivitelező feladata a többcélú, multifunkcionális konferenciaközpont tervezése lesz. Az új csarnok a Kemping utcában valósul meg, ahol a későbbiekben különféle konferenciákat, sport- és kulturális rendezvényeket, kiállításokat, valamint szalagavatókat, szalagtűzőket is lehet rendezni.

 

A küzdőtéren maximum 950 ember fér el, a többfunkciós díszteremben pedig 500 fő. A díszterem akár kisebb szekciótermektre is bontható: ezek 2 darab 100 fős és 2 darab 150 fős teremmé alakíthatóak. A sportrendezvények magas színvonalú megteremtése és kiszolgálása, valamint a lakosság sportéletének biztosítása érdekében a csarnokban edzőtermeket is létrehoznának. Birkózás, karate és ökölvívás számára is létrehoznának egy-egy edzőtermet a dokumentáció szerint. Kulturális- és egyéb rendezvényeket, például színházi előadásokat, könnyű- és komoly zenei koncerteket, vásárokat, kiállításokat és bemutatókat is rendeznek majd az új épületben, amely valóban nem érdemtelenül kapja a multifunkciós csarnok megnevezést is.

 

Az új csarnokban számtalan rendezvényt lehet majd megrendezni, köztük a koncerteket is 

 

A kivitelező feladata a következő lesz a hivatalos közbeszerzési dokumentáció szerint: “Közel nulla energiaigényű épületegyüttes tervezése a feladat, ahol a költségkeret adta lehetőségek keretein belül felülvizsgálandó a megújuló és az alternatív energiaforrások – hőszivattyú, napkollektor, napelem stb. – alkalmazásának a lehetősége, különös tekintettel a használati melegvíz, a hűtési- és fűtési-, valamint a fajlagos frisslevegő ellátásra.”

 

A tervek szerint a beruházás előkészítő munkálatai 2022-re fejeződnek be.

 

Forrás: Közbeszerzési Hatóság
CS.SZ.