Hajdúszoboszló hírek

Márton Attila országgyűlési képviselő is részt vesz a Fidesz-KDNP szoboszlói kihelyezett frakcióülésén

Márton Attila országgyűlési képviselő is részt vesz a Fidesz-KDNP szoboszlói kihelyezett frakcióülésén
Hajdúszoboszlón tartja szeptember 7-től 9-ig az őszi parlamenti ülésszak előtti, kihelyezett, "évadnyitó" frakcióülését a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja. Márton Attila helyi országgyűlési képviselőt faggattuk az eseménnyel kapcsolatban.

Fidesz-KDNP- Hogyan értékeli azt, hogy az Ön városában fog tanácskozni a kormányzó párt, és értékel évet Orbán Viktor?

- Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nagy jelentőségű rendezvény itt Hajdúszoboszlón. Valamivel több, mint 10 évvel ezelőtt már volt egy kormányülés itt, és most ismér kormányzati tényezőként tér vissza a Fidesz. A város népszerűsége szempontjából ez egy nagyon jó dolog.

- Milyen témák kerülnek terítékre? Melyeket emelné ki?
- Amire mindenképpen számítani lehet - hiszen a hétfőn és kedden zajló kormányülésen is ez volt a téma -, az a jövő évi költségvetés, illetve az ehhez kapcsolódó adótörvények, a nagy ellátó rendszerek reformja, és természetesen hogy hogyan tudjuk az országot gazdaságilag és pénzügyileg tovább erősíteni.

Márton Attila országgyűlési képviselő


- Lesz olyan témakör, ami esetleg Hajdúszoboszlót érintheti?
- Ami szóba jöhet, az az önkormányzati rendszer átalakítása, a járási és közigazgatási rendszer kialakítása. Minden helyi képviselő érdeklődéssel várja ezt a témát és természetesen szeretnénk mi is elmondani a véleményünket és a javaslatainkat ezzel kapcsolatban. A választórendszer átalakítása, és a majdani egyéni választókörzetek kialakítása is olyan kérdés, ami konkrétan érdekelheti és érintheti a hajdúszoboszlóiakat is.

- A képviselők számára az ülésen időkeret nélküli kérdés- és vitalehetőség nyílik majd. Ön tervezi, hogy felszólal?
- Igen, több témához is szeretnék hozzászólni. Az én szakterületem főként a gazdaság, és van olyan észrevételem, javaslatom az elmúlt időszakra vonatkozóan, amit úgy gondolom, érdemes lenne megfontolni. De természetesen a környékbeli településekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések gyorsítását szeretnénk szorgalmazni a lehetőségekhez mérten.

- Útfejlesztésekre is lehet itt gondolni?
- Igen, úthálózat fejlesztésre, vagy éppen a különböző településeket érintő csatornaberuházásokra, de az önkormányzatok által beadott nagyobb volumenű helyi fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban is szeretnénk egyeztetni. Ezek elsősorban Európai Uniós támogatású projektek, bízom benne tehát, hogy a jövő évi költségvetéstől függetlenül sikerül konkrétumokat elérnünk.  Sok minden van tehát, amit szeretnénk az illetékesekkel megbeszélni, hiszen most leszünk együtt és ez az idő részben erre is lehetőséget fog nyújtani.MCOnet-Kovács Tünde


További hírek: Hajdúszoboszló Online - szoboszloon.hu