Hajdúszoboszló hírek

Munka, család, biztonság

Munka, család, biztonság
Programismertető kampánygyűlést tartott a Fidesz hajdúszoboszlói polgármesterjelöltje, aki egyúttal bemutatta a nyolc egyéni választókörzet képviselőjelöltjét is. A gyűlésen részt vett és felszólalt Rácz Róbert, a Hajdú-bihari közgyűlés elnöke is.
- Legerősebb jelöltcsapata a Fidesznek van, s azt szeretnénk, ha nemcsak sokan, de elegen is lennénk október 3-án, az önkormányzati választásokon – jelentette be Nagy Bálint László, a kormánypárt helyi csoportjának elnöke. Hozzátette: nem az ellenfél lejáratásával, hanem kész programmal álltak a választók elé.

Rácz Róbert beszéde elején köszönetet mondott a szoboszlói választóknak azért, hogy a tavaszi országgyűlési választás első fordulóján szavazataikkal bejuttatták Márton Attilát a parlamentbe. A polgári kormány eddigi intézkedéseiről elmondta: 2014-től már 200 fő alatti parlamentet választunk, idén ősztől pedig már 40

Szandai Kázmér

százalékkal kevesebb önkormányzati képviselő kezdi meg az új ciklust. A költségvetési hiányt a bankokra kivetett 200 milliárd forintos adóval pótolják, a lakosság megsarcolása helyett. Az 500 millió forint alatti forgalmat produkáló cégek esetében pedig felére csökkentették a társasági adót, ezzel is a kis- és közepes hazai vállalkozásokat segítik. Az erőszakos bűncselekményeknél a büntetést szigorították, illetve szabadságvesztéssel sújtják a tanárokra támadókat is – sorolta Rácz Róbert. Hatósági áras lett a villanyáram és a gáz is, míg a közcélú adományoknál eltörölték az áfát. Az iparűzési adó beszedését ismét az önkormányzatok hatáskörébe utalták. A devizahitelesek megsegítésére 8 pontot dolgozott ki a kormány, amivel a bankok erőfölényét szándékoznak letörni. A Fidesz-KDNP-kormány célja az, hogy visszaterelje az országot abba a kerékvágásba, ahonnan nyolc évvel ezelőtt a szocialisták kibillentették. A 3200 települési és 19 megyei önkormányzat együttműködésére van szükség, ehhez kérte a szoboszlói választókat is, hogy a Fidesz-jelölteket támogassák az egy irányba húzás érdekében. – Ebben a városban több van, mint amennyit eddig kihoztak belőle. Az utóbbi időben elfáradt város, a jelenlegi vezetés tempója nem elegendő ahhoz, hogy magasabb fejlődési pályára álljon a város. Éppen ezért közös cselekvésre hívom a szoboszlóiakat – fogalmazott Rácz Róbert.

A továbbiakban Szandai Kázmér, gimnáziumi igazgató, polgármesterjelölt, bemutatta a hét jelenlegi és egy leendő képviselőt. Kocsis Róbert (1.v.k.), Dr. Rácz Tiborné (2.v.k.), Harsányi István (3.v.k.), Majoros Petronella (4.v.k.), Szöllősi Kálmán (5.v.k.), Örvendi László (6.v.k.), Nagy Bálint László (7.v.k.) és Dr. Papp Jenő (8.v.k.) a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei.

Szandai Kázmér programját a munka, a rend, a biztonság, a család és az egészség szakpolitikai szempontok köré építette fel.
- Meg kell találni a munkahelyteremtés lehetőségeit, ugyanis a fürdő szezonálisan csupán 3 és félezer embernek ad munkát - hangsúlyozta  polgármester jelölt. - A

Fidesz

mezőgazdaság adottságait kihasználva, nyitni kell a biogazdálkodás irányába, illetve geotermikus hőerőmű létesítésével a termálvíz újabb hasznosítását is bővíthetik. Vendégváró információs pontot kívánnak felállítani a város bevezető pontjain, kiszűrve ezáltal a „vendégfogókat”.

Szandai Kázmér oktatási szakértőként cáfolta az újabb iskola összevonásról szóló pletykákat, mondván, hogy a drámai gyermeklétszám csökkenése sem indokolja az összevonást, bár vannak beiskolázási nehézségek. Tervezik iskolabusz beindítását, a gyermekérkeztetés kiszélesítését, illetve játszóterek, grundok építését.

Szandai Kázmér szerint a vállalkozóknak eddig méltatlanul hátrányos megítélésben volt részük, éppen ezért – megválasztása esetén – egy négy-öt fős tanácsadó testületet kíván létrehozni a vállalkozók érdekében. Megbecsülésük kifejezéseképpen pedig egy plasztikkártyát szándékszik kiadni az 50 legjelentősebb helyi vállalkozónak.
- A közrend, közbiztonság érdekében határozott rendőrkapitányra van szükség, aki úgy a kapitányságon, mint a város területén, megköveteli a rendet – húzta alá Szandai Kázmér - Egy elöregedő városnak nincs jövője. Éppen ezért a gyermekvállalás ösztönzése érdekében babakötvényt vezetnének be. Programismertetőjét – melyet minden háztartásba eljuttatnak hamarosan – egy vezérelvvel zárta: „Hass, alkoss, gyarapíts, s a haza fényre derül!”