Hajdúszoboszló hírek

Nincs fertőzött gondozott a hajdúszoboszlói idősek otthonában

Nincs fertőzött gondozott a hajdúszoboszlói idősek otthonában

Nincs és nem is volt fertőzött gondozott és dolgozó a Hajdúszoboszlói Református ANNA Idősek Otthonában - közölte az intézmény vezetője, miután a helyszínen ellenőrzést tartott a járási hivatal népegészségügyi osztálya.

Czető Norbert református lelkipásztor hozzátette: az otthonban 42 idős emberről gondoskodnak, 22-en egyágyas, 20-an kétágyas szobákban vannak elhelyezve. Az intézményben minden javasolt óvintézkedést bevezettek, rendelkeznek elegendő védőmaszkkal, más védőfelszerelésekkel, fertőtlenítő és takarítószerekkel. A saját tartalékaik mellé "szeretettel fogadták a kormány adományait" - mondta. Czető Norbert elmondta: jelenleg látogatási tilalom van érvényben az otthonban, a lakók ellátásáról 22 dolgozójuk gondoskodik, további 16 dolgozó pedig a házi segítségnyújtás keretében 60 embert lát el, a nappali klubjuknak pedig 10 ellátottja van. Utóbbiakkal jelenleg telefonon, email-ben, illetve levelezéssel tartják a kapcsolatot.

 

Nincs fertőzött gondozott a hajdúszoboszlói idősek otthonában

 

A bentlakásos otthon lakónak naponta kétszer mérik a testhőmérsékletét, de a dolgozókat is hőmérőzik munkába állás előtt - jelezte a lelkipásztor hozzátéve, hogy a Magyar Honvédség egy nappal korábban, szerdán végezte el az ANNA otthon fertőtlenítését. Az egészségügyi ellenőrzés mindent rendben talált a hajdúszoboszlói református idősotthonban - fűzte hozz Czető Norbert lelkipásztor.

 

MTI/T.D.