Hajdúszoboszló hírek

Nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt

Nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt
Ahogyan nemrégiben a Debrecen Televízió riportjában állt, több hiányosságot is találtak a Hajdúszoboszlói Városi Televízió leltári nyilvántartásában.Egyesek szerint az ügy hátterében az áll, hogy tavaly nyugdíjba küldték a tv főszerkesztőjét, Buzási Lászlót, aki  képviselőjelöltként indul az őszi választásokon.
A nyugdíjba vonulásról egyébként a 2009-i október 15-i testületi ülésen Nagy Bálint a FIDESZ hajdúszoboszlói elnöke javaslatára döntöttek a képviselők.

HVTV

Több hiányosságot is találtak a Hajdúszoboszlói Városi Televízió leltári nyilvántartásában

A vezetői munkakör átadás-átvételekor hivatalos jegyzőkönyv készült, de a berendezések, pénzügyi elszámolások hiányos nyilvántartása miatt a város jegyzője

Nagy Bálint

ellenőrzést rendelt el, mellyel külsős vállalkozást bízott meg az önkormányzat. A jelentés szerint a Hajdúszoboszlói Városi TV-nél a megbízási díjakat teljesítési igazolás nélkül fizették ki, számfejtést a főszerkesztő kézzel írott listája alapján végezték, a műszaki eszközök gyári számát nem tartották nyilván, ezért a berendezések nem is voltak azonosíthatók. Az ellenőr fegyelmi eljárást kezdeményezett a volt főszerkesztő és a tv gazdasági vezetője ellen.

rendőrség


Nagy Bálint, a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje is megszólalt az ügyben a Debreceni televízió riportjában "...érdekes, hogy ez az intézményvezető jelen pillanatban politikai pályára tér és közéleti feladatokra készül".

A Karcagi Rendőrkapitányság feljelentés alapján, hűtlen kezelés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz a  január óta. Tanúkat hallgattak meg, az ügyben még nincs gyanúsított.Forrás: Több hiányosságot is találtak a Hajdúszoboszlói Városi Televízió leltárjában