Hajdúszoboszló hírek

Összehangolt fellépés kell Hajdúszoboszló turisztikai fellendítéséhez

Összehangolt fellépés kell Hajdúszoboszló turisztikai fellendítéséhez

A koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt Czeglédi Gyula polgármester a vendéglátóipari ágazat képviselőit, a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesületének vezetőit fogadta egyeztetés céljából. A jövőt illető terveket készítettek elő, összehangolt lépésekre van most szükség.  

Hajdúszoboszló polgármestere, Czeglédi Gyula a turizmus jelenlegi helyzetét és kilátásait vizsgálta a vendéglátósok képviselőivel. Már a szezon újraindításán gondolkodnak, mindenki egyetértett abban, hogy összehangolt piaci fellépés szükséges - írta a polgármester közösségi oldalán.  

 

Az elnökség javasolta korábban az egyeztetést külön tematizáció mentén haladva, amelyre most sort is kerítettek. Czeglédi a kormányzati lépésekkel összehangoltan bérleti díj mentességet biztosít az önkormányzati bérleményben jelen lévő vendéglátósoknak júniusig. Emellett a főszezonban és ősszel is színes programokkal készülnek a belvárosban, amely a vendéglátósokat extra jövedelemhez juttathatja.

 

A résztvevők   

 

Helyi adókedvezményre sajnos nincs lehetőség, de az elnökség ezt tudomásul vette. A polgármester némi kedvezménnyel szolgált, akinek ugyanis nem áll módjában határidőig fizetni, részletfizetési lehetőséget vagy fizetési halasztást kap.  

 

Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a mezőgazdasági ágazatok helyi résztvevőit támogatják, könnyebben elérik majd egymást a termelők és a vendéglátó egységek. A turizmus fellendülése és a vendéglátó egységek keresettsége nagyban függ attól is, hogy a városnak milyen arculata van. A Hungarospa területén is folynak az építkezések, a beruházások nem állnak le, a város ékessége, a Mátyás király sétány pedig Czeglédi ígérete szerint akár már októberben megszépülhet.  

 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: Czeglédi Gyula/ Facebook