Hajdúszoboszló hírek

Új bölcsőde épül Hajdúszoboszlón

Új bölcsőde épül Hajdúszoboszlón

Új, 26 férőhelyes bölcsődei intézmény épül Hajdúszoboszlón - derült ki a május 3-án olvasható Közbeszerzési Értesítőből.

A hajdúszoboszlói önkormányzat kivitelezőt keres a „Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska Bölcsődei Tagintézményének létrehozása” projekt címmel. Az 510 négyzetméteres épület a megépítése után 26 gyermek befogadására lesz alkalmas - olvasható a hivatalos dokumentációban.

 

Az új bölcsőde épületét a Rákóczi utca 70. szám alatt hozzák létre, a tagintézmény pedig 1x12 fő és 1x14 fő gyermekcsoport részére épül.

 

Az épületben az “A” fokozat szerint tervezett nevelési-gondozási egység kötelező helyiségei adottak lennének: lesz bejárati előtér és gyermekkocsi-tároló, szülők részére akadálymentes WC, gyermeköltöző, fürösztő-biliző, gyermekszoba, raktár, terasz, játszókert, kerti játék- és matractároló, takarítószer-raktár vagy –szekrény, játszókerthez csatlakozó gyermek- WC és kézmosó - olvasható a Közbeszerzési Hatóság honlapján. Ezen kívül további igazgatási és szociális helyiségek is épülnének.

 

Az új bölcsőde két gyermekcsoport befogadására is alkalmas lesz

 

Az új bölcsőde játszóudvart is kap: a 2 csoportszobából a teraszon keresztül közvetlenül megközelíthető lesz egy olyan játszóudvar, amely az udvar többi részétől kerítéssel kerül leválasztásra.

 

A kivitelező feladata lesz továbbá az új bölcsőde korszerű épületvillamossági és épületgépészeti rendszerének kiépítése, egyebek mellett a megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer alkalmazása is.

 

A kivitelezési munkára május 21-ig lehet pályázni.

 

Forrás: Közbeszerzési Hatóság
CS.SZ.