Hajdúszoboszló hírek

Új vasúti vonalszakaszt adtak át a térségben

Új vasúti vonalszakaszt adtak át a térségben

Hajdúszoboszlón adták át a Püspökladány-Ebes vasúti vonalszakaszt.

Megújult a hajdúszoboszlói vasútállomás, valamint a Püspökladány-Ebes vonalszakasz. A több részből álló vasúti beruházást Hajdúszoboszlón adták át. A beruházásnak köszönhetően egész Hajdú-Bihar megye infrastruktúrája fejlődni fog.

 

A projekt eredményeképp jelentős mértékben gyorsul Püspökladány és Ebes között a vasúti személyszállítás, valamint a vasúti teherszállítás is. Az említett vonalszakasz Hajdú-Bihar megye egyik legfontosabb és legforgalmasabb vasútvonala.

 

A nagy forgalmú szakaszon jól jönnek a fejlesztések 

 

A Püspökladány és Ebes közötti szakasz Magyarország 100. számú vasútvonala. A fejlesztések közben teljesen átépítették ezt a részt, illetve nagymértékű korszerűsítéseken estek át a pályák, továbbá 47 milliárd forintból megtörtént a Püspökladánytól Biharkeresztesig tartó szakasz villamosítása is.

 

A beruházást 74,5 milliárd forintból hajtotta végre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A több mint 30 kilométeres vasúti pálya felújítás mellett nem csak Hajdúszoboszló, hanem Kaba és Ebes vasútállomása is megújult és nagyobb parkolókat építettek ki az állomások közelében.

 

A projekt révén a vasútvonalon közlekedők 20 perccel gyorsabban érhetik el a kiválasztott úti céljukat a jövőben.

 

Forrás: MTI, ITM
CS.SZ.