Hajdúszoboszló hírek

Újabb beruházást adtak át Hajdúszoboszlón

Újabb beruházást adtak át Hajdúszoboszlón

300 millió forintos beruházást adtak át Hajdúszoboszlón, ahol elkészült a Magyar Mélyépítő Kft. új telephelye.

Hajdúszoboszlón átadásra került a Magyar Mélyépítő Kft. új telephelye. A beruházás kivitelezéséhez a vállalat 150 millió forintos támogatást nyert az Európai Uniótól, így valósulhatott meg a közel 300 millió forint összértékű projet.

 

A projekt átadóján Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is felszólalt. Elmondta, hogy Hajdúszoboszló gazdaságának életében kiemelt fontosságú szerepet tölt be a turizmus, ugyanakkor fontos, hogy ne csak egy lábon álljon a város. Az államtitkár szerint a legújabb beruházás a fürdőváros gazdasági életét is képes lesz fejleszteni.

 

Az új épület közel 150 napelemmel gazdagodott

 

Az átadón a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Bulcsu László is felszólalt. Elmondta, hogy a vállalat új beruházása ahhoz is hozzájárul, hogy a helyi munkaerőt képes legyen a város megtartani, és ne vándoroljanak el a fiatalok. Hajdúszoboszló polgármestere, Czeglédi Gyula szintén azt hangsúlyozta, hogy a városvezetés célja, hogy a turizmus mellett más szektorok beruházásait is segítsék, hiszen megszeretnék tartani a magas hozzáadott értékű munkaerőt.

 

A beruházás által 1200 négyzetméteren acélszerkezetes csarnok került létrehozásra, amely munkagépek tárolására is alkalmas. Az új csarnokban karbantartó műhely és parkolók is kialakításra kerültek, míg az emeleten irodák és különböző helyiségeket alakítottak ki. Továbbá, az új épület tetején közel 150 napelemet telepítettek.

 

Nyitókép forrása: Magyar Mélyépítő Kft. hivatalos honlapja

CS.SZ.